O·rodjarstvo K·rižaj. Več kot O.K.

Smo ekipa predanih strokovnjakov z dolgoletno tradicijo izdelave orodij za tlačno litje. Nismo pa le zanesljivi orodjarji, smo tudi radovedni inovatorji, zato naše storitve redno posodabljamo in nadgrajujemo. S strokovnim znanjem na področju konstruiranja, oblikovanja, tehnologije, inženiringa, strojne obdelave in simulacij ponujamo široko paleto produktov in storitev, vključno z interdisciplinarnimi in sodelovalnimi raziskavami in razvojem, izdelavo prototipov ter maloserijsko proizvodnjo.

Orodjarstvo Križaj

Podjetje Orodjarstvo Križaj je že več kot štiri desetletja v samemu vrhu malih slovenskih podjetij na področju proizvodnje orodij za tlačno litje aluminija najvišje kakovosti, vključno z orodji za obrezovanje. Od naše ustanovitve leta 1982 kot družinsko podjetje premišljeno rastemo in se razvijamo ter sledimo industrijskim trendom, hkrati pa ohranjamo svojo zavezanost k odličnosti.

Ključna znanja in veščine

 • Proizvodnja orodij za tlačno litje

  Z ekipo 12 predanih strokovnjakov vsako leto izdelamo 35-40 visoko natančnih orodij. Naše zmogljivosti obsegajo izdelavo kalupov, ki tehtajo do 5 ton, bodisi eno- ali večgnezdnih.

 • Lastna konstrukcija

  Z našim izkušenim timom za konstruiranje orodij razvijamo orodja za tlačni liv po meri, prilagojene vašim posebnim zahtevam. Ne glede na to, ali gre za izdelavo novih konstrukcij orodij ali popravljanje in izboljševanje obstoječih, smo vam na voljo za pomoč.

 • Tehnološka dovršenost

  Vsako orodje za tlačni liv, ki ga konstruiramo, je optimizirano s simulacijami tlačnega litja z uporabo programske opreme Novacast. Pri CAD postopkih se zanašamo na programsko opremo Creo podjetja PTC. Naš izbor materialov je prilagodljiv in se prilagaja vašim potrebam s certificiranimi materiali in toplotno obdelavo.

 • Sodobni stroji in oprema

  Redna vlaganja v najsodobnejše stroje in opremo, vključno s 5-osnim obdelovalnim centrom CNC Hermle C400U, zagotavljajo, da izpolnjujemo najvišje standarde natančnosti in kakovosti.

Ugled Naša zanesljivost, poglobljeno znanje in bogate izkušnje so razlog za trajna partnerstva s številnimi zadovoljnimi strankami. Čeprav lahko na našem spletnem mestu predstavimo le peščico dokončanih projektov (zaradi varovanja intelektualne lastnine), je naš portfelj veliko obsežnejši od tega, kar lahko javno predstavimo, in vključuje vse vrste orodij za tlačno litje različnih zahtevnosti.

Korak naprej

V tesnem stiku z inštituti in akademskimi ustanovami širimo svoja obzorja in z veseljem ponujamo ti dve storitvi:

Sodelovalni razvoj vaših izdelkov

Raziskovalno razvojne izkušnje naše ekipe vam bodo pomagale izpopolniti zamisli in vas vodile skozi celoten postopek koncipiranja, oblikovanja, konstruiranja in proizvodnje.
Več informacij:

OK Design

Tehnološka optimizacija vaših zamisli

Z našo pomočjo lahko poskrbite, da bo konstrukcija vseh vaših izdelkov že od začetka procesa snovanja skladna z zakonitostmi in optimizacijo postopkov tlačnega litja ter drugih proizvodnih procesov. Naši inženirji so specializirani za optimizacijo modelov za potrebe pretoka materiala, strukturne celovitosti in učinkovitosti.

Zakaj izbrati Orodjarstvo Križaj?

 • Prilagodljivost

  Izhajamo iz miselnosti poslu predanega družinskega podjetja, zato se lahko zaradi prilagodljive organizacije hitro prilagodimo vašim potrebam.

 • Konkurenčne cene

  Smo majhni, a učinkoviti, zato ponujamo konkurenčne cene, ne da bi pri tem negativno vplivali na kakovost.

 • Dolgoletne razvojne izkušnje

  S pomočjo pridobljenih izkušenj v zahtevni avtomobilski industriji in različnih drugih panogah poznamo kompleksnost razvoja in proizvodnje izdelkov.

 • Zmogljivost za velike projekte

  Z našo mrežo zunanjih partnerjev izvajamo paketna projektna naročila do 10 orodij na naročilo.

 • Celovita projektna podpora

  Ponujamo celovito podporo pri snovanju, izvedbi in vodenju projektov, od načrtovanja do testiranja.

 • Prilagajamo se prihodnosti

  Kot del projekta "Digitalna preobrazba podjetja", ki ga financira Slovenija/EU, vzdržujemo tempo s stalnim tehnološkim napredkom.

Reference

Ulitki iz naših orodij se vgrajujejo v izdelke priznanih svetovnih podetij in znamk:

Alfdex, Audi, Bosch, BMW, Donaldson, Lazer Lamps, Litens, Mahle Group, Mercedes, Scania, Valmex, Vibracoustic SE, Volkswagen, Volvo, ...

Podjetje

Orodjarstvo Križaj d.o.o.
Godešič 131
4220 Škofja Loka
Slovenija


Davčna št.: SI64894754
TRR: SI56 0700 0000 1898 283

Direktor
Nejc Križaj
031 604 814
krizaj@orodjarstvo-krizaj.si

Prokurist
Janez Križaj
041 711 649
info@orodjarstvo-krizaj.si

Tajništvo, računovodstvo
tajnistvo@orodjarstvo-krizaj.si

Tehnologija, konstrukcija
tehnologija@orodjarstvo-krizaj.si

Pišite nam